PONIEDZIAŁEK
19.07.2021
Zupa: Zupa z zielonego groszku z ryżem 1,7,9 – 400 ml
II danie: Hamburger rybny 1,3,4 – 150 g
Ziemniaki – 200 g
Sałatka z pomidora, rzodkiewki, sałaty i ogórka zielonego – 120 g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
WTOREK
20.07.2021
Zupa: Zupa jarzynowa z ziemniakami 7,9 – 400 ml
II danie: Pulpety z indyka w sosie koperkowym 1,3,7 – 150 g
Kasza pęczak1 – 200 g
Fasolka szparagowa z masłem i bułką 1,7 – 120 g
Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),seler (9)
ŚRODA
21.07.2021
Zupa: Zupa ze słodkiej kapusty 1,9 – 400 ml ( zupa wegetariańska )
II danie: Makaron z pesto i orzechami 1,5,7 – 300g (danie wegetariańskie)
Papryka czerwona – 90 g
Alergeny: zboża (1), orzechy (5), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
CZWARTEK
22.07.2021
Zupa: Barszcz biały z makaronem 1,7,9 – 400 ml
II danie: Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym – 200 g
Ziemniaki – 200 g
Mizeria ze szczypiorkiem 7 – 80 g
Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)
PIĄTEK
23.07.2021
Zupa: Chłodnik 7 – 400 ml
II danie: Naleśniki z serem białym z owocami 1,3,7 – 350 g
Alergeny: zboża (1), jajka (7), mleko i produkty mleczne (7)