Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 27.09.2021 – 01.10.2021

PONIEDZIAŁEK
27.09.2021

II danie: Kotlet  z fileta z indyka  (150 g) – składniki: mięso wieprzowe, jajko, bułka tarta, cebula, masło
Ziemniaki (150 g)
Marchewka z groszkiem (90 g)
– składniki: marchew, groszek zielony, masło
Woda z cytryną (150g) – składniki: woda, cytryna
Owocowo-warzywny stół – składniki: marchew, arbuz, papryka pomarańczowa, śliwka

Deser: Jabłko

Alergeny: zboża (1), jajko (3), mleko i produkty mleczne (7)

WTOREK
28.09.2021

II danie: Rosół z makaronem (350 g) – składniki: mięso drobiowe, wołowe, z indyka, włoszczyzna, cebula, marchew, pietruszka, seler, przypraw, makaron pszenny
Sałatka z makaronem tortellini – składniki: pomidory koktajlowe, makaron tortellini, szynka drobiowa, szczypiorek, majonez, jogurt naturalny, ogórek zielony, kukurydza, przyprawy
Kompot (150 g)  – składniki: woda, owoce
Owocowo-warzywny stół – składniki: winogrona, papryka czerwona, kiwi, kalarepa

Deser: Granola z gruszkowym musem (200g) – składniki: jogurt naturalny, gruszka, granola, wiórki kokosowe

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9) 

ŚRODA
29.09.2021

II danie: Makaron tagliatelle w sosie serowo-śmietanowym (200 g) składniki: mąka razowa, pszenna, czosnek, śmietana , przyprawy, ser parmezan
Surówka z czerwonej kapusty (80 g)składniki: czerwona kapusta, jabłko, przyprawy
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, owoce mieszane
Owocowo-warzywny stółskładniki: rzodkiewka, ogórek kwaszony, śliwka, gruszka

Deser: Koktajl owocowy (200g) – składniki: mleko migdałowe, banan, brzoskwinia, kurkuma

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), 

CZWARTEK
30.09.2021

II danie: Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (350 g) – składniki: szczaw, chrzan, masło, mąka pszenna, śmietana, seler, pietruszka, ziemniaki, jajko, przyprawy
Tortilla z szynką i serem składniki: tortilla, papryka czerwona, pomidory, szynka, ser żółty. Lemoniada z pomarańczą (150 g)
Owocowo-warzywny stół – składniki:
kiwi, jabłko, brokuły, cukinia.

Deser: Kisiel z owocami  (200g) – składniki: mąka ziemniaczana mieszanka, owocowa, banan, brzoskwinia,

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9) 

PIĄTEK
01.10.2021

II danie: Knedle ze śliwkami z musem jogurtowym (200 g) składniki: ziemniaki, jajka, śliwka, cynamon, miód, jogurt naturalny, migdały w płatkach
Sok jabłkowy (150 g) składniki: woda, jabłka
Owocowo-warzywny stół: papryka żółta, zielona, banan, arbuz, marchewka

Deser: Wafle z owocami (150g) – składniki: wafle, winogrona, kiwi, ananas ,brzoskwinia

Alergeny: jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), orzechy(8)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.