Jadłospis dla przedszkolaków 04.10.2021 – 08.10.2021

PONIEDZIAŁEK
04.10.2021

Śniadanie Kasza manna na mleku (200 g) – składniki: mleko (200 ml), kasza manna, Kanapki z polędwicą (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony
Jabłko(50 g)
Herbata z sokiem malinowym (150 g) – składniki: herbata, sok malinowy
II Danie

godz. 11:30

Hamburgery rybne (80 g) – składniki: dorsz, bułka tarta, pszenna, cebula, jajko
Ziemniaki (120 g)
Tarta marchewka z jabłkiem (80 g)
– składniki: marchew, jabłko,
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa jarzynowa (300 g) – składniki: ziemniaki, seler, kalafior, brokuł, marchew, fasolka szparagowa, śmietana 
Rogal z kremem czekoladowym (60 g)
–  składniki: rogal, banan, kakao.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (3), mleko i produkty mleczne (7),  seler (9)

WTOREK
05.10.2021

Śniadanie Jajecznica  – składniki: masło, jajka, wędliną, szczypiorek, pieczywo mieszane z masłem
Przekąska warzywna
 – składniki: ogórek zielony, marchewka, papryka kolorowa.
Herbata z cytryną  (150 g)
– składniki: herbata, cytryna 
II Danie

godz. 11:30

Kotlet mielony pieczony w piecu (80 g) – składniki: mięso wieprzowe, mąka, cebula, jajko, przyprawy
Ziemniaki (100 g)
Bukiet warzyw gotowanych (60 g) – składniki: brokuł, kalafior, fasolka szparagowa
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców.
Zupa

godz. 14:30

Krem z dyni (300 g) – składniki: dynia, seler, pietruszka, marchew, por, przypraw, grzanki, śmietana
Galaretka owocowa z owocami (150 g) – składniki: owoce mieszane, żelatyna, brzoskwinia, borówki.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
06.10.2021

Śniadanie Płatki owsiane na mleku migdałowym (200 g) – składniki: mleko migdałowe, płatki owsiane, cynamon
Kanapki z serem żółtym (50 g) – składniki: bułka gryczana, ser żółty, masło, pomidor
Śliwka
Herbata z pomarańczą (150 g)
II Danie

godz. 11:30

Makaron z brokułowym pesto (300 g)– składniki: mąka razowa, pszenna, czosnek, śmietana , ser parmezan, brokuł
Surówka z kapusty pekińskiej (80 g) – składniki: kapusta pekińska, marchew, jabłko, przyprawy, jogurt naturalny
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, owoce mieszane ,cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa ogórkowa (300 g) –składniki: ogórki kiszone, włoszczyzna, cebula, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler,
Mus gruszkowy z rurkami kukurydzianymi (150g)
– składniki: gruszka, jogurt naturalny, rurki kukurydziane

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9)

CZWARTEK
07.10.2021

Śniadanie Pieczywo z serkiem śmietankowym i wędliną (50 g) – składniki: papryka, szynka z indyka, serek almette, papryka czerwona, masło
Pieczywo mieszane (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa
Jabłko (50 g)

Herbata z cytryną (150 g) – składniki – woda, herbata, miód, cytryna,
II Danie

godz. 11:30

Schab w sosie własnym (60 g) – składniki: schab wieprzowy, przyprawy, olej, cebula, mąka.
Kasza jęczmienna (100 g)
Buraczki gotowane (50 g)
Woda z cytryną (150 g) składniki: woda, cytryna.
Zupa

godz. 14:30

Barszcz biały z kiełbasą (300 g) – składniki: marchew, chrzan tarty, biała kiełbasa, olej, czosnek, śmietana, seler, por, cebula, przyprawy
Placki z cukinii  (180 g) – składniki: mąka pszenna, jajko, mleko, cukinia, cebula, oliwa z oliwek
Mięta z cytryną

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)


PIĄTEK
08.10.2021

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki  ryżowe,
Kanapki z pastą z makreli (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, masło, makrela, jogurt naturalny, jajko
Suszone owoce
– składniki: morele, rodzynki, banany suszone.
Herbata z pomarańczą (150g) – składniki: herbata, pomarańcza  
II Danie

godz. 11:30

Naleśniki z białym serem (200 g)składniki: mąka pszenna, dynia, jajko, olej, proszek do pieczenia, miód, mleko,
Jogurt naturalny z truskawkami (80 g)
Lemoniada pomarańczowa
(150 g)
– składniki: woda, pomarańcza
Zupa

godz. 14:30

Zupa z zielonego groszku (300 g) – składniki: groszek zielony, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, przyprawy.
Tosty hawajskie (150 g) – składniki: chleb tostowy, ananas, ser żółty, masło, szynka.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.