Jadłospis dla przedszkolaków 18.10.2021 – 22.10.2021

PONIEDZIAŁEK
18.10.2021

Śniadanie Kaszka kukurydziana na mleku (200 g)  – składniki: mleko (200 ml), kasza kukurydziana
Kanapki z kiełbaską krakowską (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, kiełbasa krakowska, sałata, masło, rzodkiew biała.
Warzywa w słupkach (50 g): marchew, kalarepa, ogórek
Herbata z sokiem malinowym (150 g)
– składniki: herbata, sok malinowy
II Danie

godz. 11:30

Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym (80 g) – składniki: mięso z piersi kurczaka, jajko, bułka pszenna, cebula, czosnek, przecier pomidorowym pietruszka, masło, przyprawy
Kasza gryczana (120 g)
Surówka z kapusty pekińskiej (80 g)
składniki : kapusta pekińska ,jabłko, marchew, jogurt naturalny
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (350 g) – składniki: seler, por, marchew, pietruszka, masło, kalafior, ziemniaki, pietruszka, śmietana,
Mandarynka (60g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7),  seler (9)

WTOREK
19.10.2021

Śniadanie Pieczywo mieszane z jajkiem i szynką składniki: masło, jajka, szynka,  sałata, pieczywo mieszane,.
Herbata z cytryną  (150g)
– składniki: herbata, cytryna,
Przekąska warzywna:  ogórek kwaszony, marchewka, papryka czerwona.
II Danie

godz. 11:30

Pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych (90 g) składniki: pierś z kurczaka, mleko, mąka pszenna, jajko, przyprawy, płatki kukurydziane Ziemniaki (120 g)
Mizeria (60 g)
– składniki: ogórki, jogurt naturalny, rzodkiewka, śmietana
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Krem z brokułów z grzankami (300 g) – składniki: seler, brokuł, ziemniaki, czosnek, pietruszka, marchew, grzanki pszenne
Sałatka owocowa z rurkami kukurydzianymi (150 g) – składniki: banan, kiwi, brzoskwinia, jabłko, rurki kukurydziane.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
20.10.2021

Śniadanie Płatki jaglane na mleku (200 g) – składniki: mleko migdałowe, mleko, płatki jaglane
Kanapki z serem żółtym (50 g) – składniki: pieczywo mieszane, ser żółty, masło, papryka czerwona
Banan (60 g)
Mięta z cytryną (150 g)
II Danie

godz. 11:30

Spaghetti z sosem napoli (200 g)składniki: makaron mieszany, marchew, dynia, papryka, przecier pomidorowy, ser żółty tarty, przyprawy
Ogórek kwaszony (60 g)
Lemoniada pomarańczowa
(150 g)
Zupa

godz. 14:30

Zupa z ze słodkiej kapusty z ziemniakami (300 g) – składniki: seler, marchew, por, oliwa, masło, cebula, ziemniaki, kapusta biała, natka pietruszki
Kanapki z powidłami śliwkowymi (60 g) –  składniki: bułka pszenna, masło, powidła śliwkowe.
Herbata owocowa.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8)

CZWARTEK
21.10.2021

Śniadanie Kanapki z zieloną pastą z warzyw i wędliną (50 g)składniki: brokuły, groszek zielony, przyprawy, szynka z indyka, pomidor, mąka pszenna, razowa, masło Jabłko (50 g)
Herbata z sokiem malinowym (150 g)
– składniki: woda, herbata, sok malinowy.
II Danie

godz. 11:30

Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami (120 g)składniki: mięso z indyka, pietruszka, cebula, jajko, przyprawy, mąka pszenna, olej, mleko, pieczarki, kapusta kwaszona, marchew.
Mix sałat z sosem winegret
Kompot wiśniowy (150 g) – składniki: wiśnie, woda, cukier,  
Zupa

godz. 14:30

Zupa szczawiowa z jajkiem (300 g) – składniki: marchew, pietruszka, seler, por, szczaw, ziemniaki, jajko, śmietana.
Mus truskawkowy z kaszy manny  (150 g) – składniki: kasza manna, mleko migdałowe, miód, truskawki, sok z cytryny, czekolada gorzka.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)


PIĄTEK
22.10.2021

Śniadanie: Płatki musli na mleku (200 g) – składniki: mleko, musli,
Pieczywo mieszane z pastą z makreli (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, makrela, ogórek kwaszony, jogurt naturalny, jajko , szczypiorek, Herbata z lipy (150 g)
Suszone owoce:  jabłko, rodzynki, banany suszone.
II Danie

godz. 11:30

Racuchy z dyni z musem jogurtowym (180 g) składniki:  dynia, mąka pszenna, żółtka jaja, mleko, drożdże, miód, masło klarowane, jogurt naturalny, borówki.
Lemoniada pomarańczowa (150 g) – składniki: woda, pomarańcza
Zupa

godz. 14:30

Zupa ogórkowa z ziemniakami (350 g) – składniki: masło, oliwa, cebula, pietruszka, seler,  marchew, ziemniaki, przyprawy, ogórki kwaszone, śmietana.
Gruszka (60g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.