Jadłospis dla przedszkolaków 02.11.2021 – 05.11.2021

PONIEDZIAŁEK
01.11.2021

Alergeny: 

WTOREK
02.11.2021

Śniadanie Kanapki z pasztetem sojowym i kiełbasą żywiecką (50 g) – składniki: mąka żytnia, razowa, pszenna, pasztet sojowy, kiełbasa żywiecka,  sałata, pomidory koktajlowe, masło
Jabłko (60 g)
Herbata z sokiem malinowym (150 g)
– składniki: woda, herbata, sok malinowy
II Danie

godz. 11:30

Spaghetti z mięsem  (150 g) – składniki: mięso wieprzowe, przecier pomidorowy, marchew, cebula, czosnek przyprawy
Makaron spaghetti (100 g)
Sałata lodowa z sosem winegret(50g)
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa ogórkowa z ziemniakami (300 g) – składniki: seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, ogórki kiszone, por, przyprawy, śmietana
Kisiel owocowy (80 g) – składniki: owoce, miód, mąka ziemniaczana, woda.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
03.11.2021

Śniadanie Płatki jęczmienne na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki jęczmienne
Kanapki z pastą z zielonego groszku (60 g) – składniki: mąka pszenna, razowa, żytnia, groszek zielony, masło, jajko, jogurt naturalny, oliwa, papryka czerwona
Gruszka (60 g)
Herbata z pomarańczą i imbirem  (150 g)
II Danie

godz. 11:30

Łazanki z pieczarkami i kapustą kwaszoną (150 g)składniki: makaron mieszany, kapusta kiszona, pieczarki, cebula, oliwa, przyprawy, czosnek
Mięta z cytryną (150 g)
Zupa

godz. 14:30

Zupa dyniowa z ziemniakami (300 g) – składniki: dynia, ziemniaki, pietruszka, cebula, marchew, oliwa, przyprawy, śmietana
Chałka z masłem i dżemem (60 g) – składniki: chałka, masło, dżem owocowy.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7)

CZWARTEK
04.11.2021

Śniadanie Parówki z szynki (50 g) – składniki: parówki z szynki, mąka pszenna, razowa, żytnia, masło, keczup
Mandarynka (50 g)
Kawa inka (150g) – składniki: kawa inka, cukier

II Danie

godz. 11:30

Kotlet mielony (80 g)składniki: mięso wieprzowe, bułka tarta, pszenna, jajko, cebula, przyprawy
Ziemniaki (100 g)
Sałatka z buraczków (100 g)
– składniki: buraczki, cebula, jabłko, ogórek kiszony, oliwa, przyprawy
Kompot wiśniowy (150 g)
składniki; wiśnia, cukier, woda

Zupa

godz. 14:30

Zupa zacierkowa (350 g) – składniki: mięso z indyka, seler, pietruszka, marchew, por, przyprawy, mąka pszenna, jajko, masło, przyprawy
Banan  (60 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)


PIĄTEK
05.11.2021

Śniadanie: Owsianka na mleku (200 g) – składniki: mleko, płatki owsiane
Pieczywo mieszane z salami (40 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, salami, papryka żółta
Jabłko (60 g)
Herbata z pomarańczą i goździkami (150 g)  
II Danie

godz. 11:30

Pierogi leniwe (100 g)składniki: jajka, mąka pszenna, ziemniaczana, masło, twaróg, bułka tarta, ziemniaki
Marchew tarta ( 100 g)
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: owoce mieszane, cukier.
Zupa

godz. 14:30

Zupa jarzynowa (300 g) – składniki: seler, brokuł, kalafior, marchew, pietruszka, por, ziemniaki, pietruszka, przyprawy, natka pietruszki.
Actimel, Rogal z jabłkiem

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.