Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 02.11.2021 – 05.11.2021 

PONIEDZIAŁEK
01.11.2021

II danie: 

Deser:

Alergeny: 

WTOREK
02.11.2021

II danie: Zupa ogórkowa z ziemniakami (350 g) – składniki: seler, marchew, pietruszka, por, ziemniaki, ogórki kiszone, przyprawy, śmietana
Sałatka z tuńczyka ryżu i warzyw – składniki: tuńczyk, ryż, kukurydza, ogórek zielony, papryka czerwona, jogurt naturalny, por
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier
Owocowo-warzywny stół: ogórek kwaszony, brokuły, kiwi, mandarynka

Deser: Budyń śmietankowy (150g) – składniki: mleko, miód, mąka ziemniaczana, masło, jajka, borówki

Alergeny: jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
03.11.2021

II danie: Łazanki z pieczarkami i kapustą kwaszoną (200 g) – składniki: makaron mieszany, kapusta kiszona, pieczarki, cebula, oliwa, przyprawy
Surówka z czerwonej kapusty (60 g) – składniki: kapusta czerwona, marchew, jabłko, przyprawy
Kompot owocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier
Owocowo-warzywny stół: kalafior, fasolka szparagowa, banan, arbuz
Dip czosnkowo-jogurtowy – składniki: jogurt naturalny, czosnek, przyprawy.

Deser: Kisiel z owocami(150 g) – składniki: woda, mąka ziemniaczana, gruszka.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), 

CZWARTEK
04.11.2021

II danie: Krupnik jęczmienny z ziemniakami (350 g)  – składniki: mięso drobiowe, seler, marchew, pietruszka, por, ziemniaki, przyprawy, koper, ziemniaki, kasza jęczmienna
Sałatka z makaronem tortellini – składniki: makaron tortellini, ogórek, kukurydza, szczypiorek, szynka drobiowa, jogurt grecki, pomidorki koktajlowe
Herbata z cytryną i imbirem (150 g) – składniki: woda, herbata czarna, cytryna, imbir
Owocowo-warzywny stół: winogrono, ogórek kwaszony, kalarepa, jabłko

Deser: Deser własny (80 g) – składniki: jogurt naturalny, bakalie, orzechy, owoce – dzieci same wybierają co chcą

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), orzechy (8), seler (9) 

PIĄTEK
05.11.2021

II danie: Pierogi leniwe z serem / knedle ze śliwką z jogurtem (180 g) – składniki: :  jajka, mąka pszenna, masło, twaróg, śliwki, ziemniaki, przyprawy, cynamon, bułka tarta
Marchew tarta (90 g) – składniki: marchew tarta, przyprawy
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, owoce mieszane, cukier
Owocowo-warzywny stół: papryka czerwona, pomarańcza, marchew, gruszka

Deser: Wafle z czekoladą

Alergeny: zboża (1), jajka (3), 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.