Jadłospis dla przedszkolaków 08.11.2021 – 12.11.2021

PONIEDZIAŁEK
08.11.2021

ŚniadaniePłatki kukurydziane z mlekiem (200 g) – składniki: płatki kukurydziane, mleko
Kanapki z szynką (50 g)
– składniki: mąka żytnia, razowa, pszenna, szynka, masło, sałata, papryka czerwona
Mandarynka (60 g)
Herbata z pomarańczą i imbirem (150 g)
– składniki: woda, herbata, pomarańcza, imbir.

II Danie

godz. 11:30

Udko z kurczaka (70 g) – składniki: mięso z kurczaka, przyprawy
Ziemniaki (100 g)
Marchewka z groszkiem (80 g)
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.

Zupa

godz. 14:30

Rosół z makaronem (300 g) składniki: mięso z kurczaka, seler, por, cebula, przyprawy, makaron pszenny
Bułka maślana z kremem z awokado (50 g)  składniki: awokado, kakao, banan, mąka pszenna, masło.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

WTOREK
09.11.2021

Śniadanie

Bułeczka dyniowa z jajkiem, polędwica drobiową (50 g) składniki: masło, jajko, polędwica drobiowa, bułka dyniowa, ogórek zielony
Jabłko (60 g)
Herbata z sokiem z czarnego bzu  (150 g) – składniki: herbata, sok z czarnego bzu. 

II Danie

godz. 11:30

Kaszotto z indykiem i warzywami (180 g) – składniki: filet z indyka, cebula, czosnek, kasza jęczmienna, oliwa z oliwek, marchew, czerwona papryka, cukinia, przyprawy
Ogórek kwaszony (60 g)
Kompot wieloowocowy (150 g)
– składniki: woda, mieszanka owoców, cukier.

Zupa

godz. 14:30

Barszcz czerwony z ziemniakami (350 g) – składniki: buraki, masło, ziemniaki, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler, śmietana
Banan (70 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

ŚRODA
10.11.2021

Śniadanie

Zupa mleczna z gwiazdkami (200 g) – składniki: mleko, makaron gwiazdki Kanapki z pastą z cieciorki (80 g) – składniki: pieczywo mieszane, cieciorka, czosnek, pomidory suszone
Gruszka (80 g)
Herbata z cytryną (150 g)

II Danie

godz. 11:30

Kotleciki z pieczarek i jaj (90 g)składniki: pieczarki, kasza jaglana, natka pietruszki, jajko, bułka tarta, cebula, przyprawy
Ziemniaki (100 g)
Surówka z kapusty pekińskiej (80 g)
– składniki: kapusta pekińska, marchew, jabłko, majonez, jogurt naturalny
Kompot truskawkowy (150 g) – składniki: woda, truskawki, cukier.

Zupa

godz. 14:30

Krem z zielonego groszku z grzankami (300 g) – składniki: zielony groszek, marchew, seler, por, pietruszka, przyprawy, grzanki pszenno-żytnie
Budyń śmietankowy (100 g)
– składniki: mleko, jajka, masło, mąka ziemniaczana, brzoskwinia.

Alergeny: zboża (1), jajka (3), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
11.11.2021
Święto Niepodległości

Alergeny: 


PIĄTEK
12.11.2021

Śniadanie:

Płatki ryżowe na mleku z suszonymi jabłkami (200 g) – składniki: mleko, płatki ryżowe, jabłka suszone
Pieczywo mieszane żółtym serem i pomidorem (50 g) – składniki: mąka razowa, pszenna, ser żółty, pomidor
Mięta (150 g) – składniki: woda, mięta

II Danie

godz. 11:30

Miruna smażona (70 g) – składniki:  miruna, jajko, bułka tarta, olej, przyprawy
Ziemniaki (100 g)
Surówka  z kwaszonej kapusty  (60 g)
– składniki: kapusta kwaszona, jabłko, marchewka, olej, przyprawy
Lemoniada pomarańczowa (150 g)
– składniki: woda, pomarańcza.

Zupa

godz. 14:30

Krupnik z ryżu (350 g) – składniki: ryż, masło, ziemniaki, cebula, por, pietruszka, marchew, przyprawy, seler, mięso z indyka.
Kiwi (50 g)

Alergeny: zboża (1), jajka (3), ryby (4), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.