Jadłospis dla uczniów szkoły podstawowej 03.01.2022 – 07.01.2022

PONIEDZIAŁEK
03.01.2022

II danie: Ryż smażony z jajkiem i marchewką  (250 g) – składniki: marchew, jajka, cebula, papryka kolorowa, groszek zielony, por, olej, masło, kurkuma, przyprawy, ryż basmati
Surówka z cukinii i jabłka (90 g) składniki: cukinia, jabłka, przyprawy
Kompot owocowy (150 g) – składniki: owoce mieszane, cukier

Zupa: Zupa z soczewicy czerwonej  (350 g) – składniki: soczewica czerwona, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, przyprawy
Mandarynka (60 g)

Alergeny: jajka (3),  seler (9)

WTOREK
04.01.2022

II danie: Krokiety z mięsem (150 g) – składniki: mięso drobiowe, wołowe, wieprzowe, cebula, mąka pszenna, bułka tarta, jajko, olej, przyprawy
Surówka z selera i jabłka (90g) – składniki: seler, jabłko, marchew, oliwa, przyprawy
Kompot wieloowocowy (150 g) – składniki: woda, mieszanka owoców, cukier

Zupa: Zupa jarzynowa (350 g) – składniki: brokuł, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana, przyprawy
Wafle ryżowe, banan

Alergeny: zboża (1), jajka (3), seler (9) 

ŚRODA
05.01.2022

II danie: Makaron tortelini z sosem serowym (250 g) składniki: mąka pszenna, marchew, pestki dyni, pestki słonecznika, oliwa, czosnek, ser lazur
Surówka z czerwonej kapusty (90 g) – składniki: kapusta czerwona, jabłko, marchew, oliwa, przyprawy
Herbata owocowa (150 g)

Zupa: Krem z cukinii z grzankami (350 g) – składniki: masło, cukinia, marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, grzanki pszenno-żytnie
Sałatka owocowa z jogurtem (150 g) – składniki: kiwi, borówka, brzoskwinie, ananasy, jogurt naturalny.

Alergeny: zboża (1), mleko i produkty mleczne (7), seler (9)

CZWARTEK
06.01.2022


ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI

II danie:

Zupa: 

Alergeny: 

PIĄTEK
07.01.2022

GMINNA STOŁÓWKA NIECZYNNA

II danie: 

Zupa: 

Alergeny: 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.